A Vár Látogatóközpont egy képzeletbeli „hidat” képez a múlt és a jelen között, mintegy történelmi időutazásra invitálva a Zemplén Fővárosába látogató vendégeket és turistákat.

A sátoraljaújhelyi vár területén, annak lábánál elterülő, modern épület nemcsak az újhelyi várhoz vezető történelmi túrák kiindulási helyeként, valamint felfrissülési lehetőségként szolgál majd, de az állandó kiállításai, különleges falfestményei és a 3D és virtuális valóság headsettek segítségével a vendégek rövid idő alatt látványos módon ismerkedhetnek meg a „halottnak” hitt, de a fejlesztések és ásatások révén újra élővé varázsolt vár környezetével, történelmével, és az ott élők mindennapjaival.

A Vár Látogatóközpont modern szociális blokkal, büfé elhelyezésére alkalmas helyiséggel, kiállító teremmel, vetítő teremmel, valamint kisebb fogadások megrendezésére is alkalmas udvarral rendelkezik. A Zemplén Kalandpark üzemeltetése alá tartozó épület egyben a sátoraljaújhelyi várhoz vezető túrák kiinduló helye is, ahonnan képzett idegenvezető kíséri majd fel a vendégeket a vár romjaihoz, a túra alatt pedig izgalmas történelmi visszatekintést ad a stratégiailag kiemelkedően fontos vár múltjáról.